Gisteren stond mijn dag in het teken van een MRI. Tijdens het maken van de afspraak hoorde ik dat de scan 2 uur ging duren. Hoe in vredesnaam ga ik twee uur in die doodsbenauwde tunnel door brengen? Ik besloot er niet te veel aan te denken en alles maar aan het moment over te laten. 

Nog net voordat ik de tunnel ingeschoven werd, vroeg ik de technicus om af en toe even wat te zeggen door de speaker, vooral de resterende tijd. 

Wat duurt dit lang…

De eerste 45 minuten gingen prima. Na een uur leek het wel eindeloos te duren en voelde het alsof mijn hoofd op een grindtegel lag. Het was nu erg verleidelijk om op die alarmknop te drukken, maar dan was alles voor niets geweest en zouden we weer opnieuw moeten beginnen. Stilliggen ging echt niet meer en opeens hoorde ik door de speaker de technicus, “Don’t move, just 3 minutes to go” Het veranderde niets aan de situatie, want ik lag immers nog steeds in die tunnel, maar doordat er support was kon ik nog even mijn verstand op nul zetten en blijven liggen voor de laatste scan. 

Het was 1 zin, zonder die zin op dat moment had ik het opgegeven. Ik was er zo klaar mee, ik had ook al besloten om niet meer verder te gaan na de break. Maar door wat overleg met de verpleegkundige en de technicus konden we wat aanpassen waardoor het tweede uur toch haalbaar was. 

Uitspreken van je hulpvraag

Terwijl ik in de scan lag realiseerde ik mij eigenlijk hoeveel impact je kan maken met 1 zin, of een kleine handeling. Iets waar mensen wellicht s’ nachts uren van wakker liggen, zou met een korte vraag en antwoord al veel lichter aan kunnen voelen. 

Ik krijg dat ook geregeld terug van de opdrachtgevers waarmee ik werk. Samen 10 minuten kijken naar een prioriteitenlijstje kan een wereld van verschil maken.

Het begint bij het uitspreken van je hulpvraag en vaak gaat er dan een wereld voor je open. Weet je niet wie je kan vragen, vraag dan gewoon een vriend/vriendin, je business buddy of een opdrachtgever, vaak opent dat al weer een deur naar het juiste pad.

Vraag jij wel eens om hulp in de reis van het ondernemen? Deel het met me in de comments.

Groeten van,